Хипнозата е ръководена от хипнотерапевт специфична концентрация на вниманието, която използва силата на вашето подсъзнание за достигане на желана промяна в различни сфери от живота. Хипнозата е научен, естествен и релаксиращ метод, който има мощно въздействие по отношение формирането на чувство на увереност в себе си и редуцирането на ежедневния стрес.

В състояние на хипноза се увеличава вашата внушаемост и това може да бъде използвано от терапевта изцяло във ваша полза.

Преодоляване на дентални фобии, паника от зъболекар. Най-интересното е, че може да контролира болката, слюноотделянето и кръвотечението по хипноза.

Как става?

Хипнотерапевт води хипнозата, следят се жизнените показатели на пациента. Стоматологът работи без да поставя никаква анестезия. Изключителен метод за хора алергични към анестетици и т.н.

Поставяне на дентални имплантати под хипноза.

Страхът от ходенето при стоматолог е универсален феномен, който оправдава нарастващото значение на психологията и поведенческите науки за обучението по дентална медицина и клиничната практика. Фармакологичната седация се използва все повече и повече през последните две десетилетия, за да се облекчи безпокойство и фобията и да се позволи на пациента да се изправи лице в лице с оралната хирургия. В България общата анестезия не е толкова разпространена
Една чудесна алтернатива е хипнозата. Метод, който е естествен и не токсикира организма по никакъв начин. Хипнотерапията е мощен не-фармакологичен инструмент в стоматологията. Тя осигурява ефективна седация, като същевременно поддържа сътрудничеството с пациентите.
Хипнотерапията може да се използва за преодоляване на панически атаки при дентално посещение, фобии и т.н.

За хипнозата по време на денталното лечение разчитаме на Иво Величков.
Той е сертифициран хипнотерапевт с успешна професионална реализация във Великобритания и България и основател на „Българската асоциация по хипноза“. За повече информация, моля свържете се с нас.